Alternativa investeringar

För den lite mer våghalsige så finns det såklart alternativ till det traditionella sparandet. Dessa sparformer är inte att rekommendera om man inte är införstådd med att det är en stor risk. Man skall absolut inte placera pengar där om man inte också kan vara bered att bli av med det.

Låna ut pengar på Loanland

Social Lending är en ny låneform som funnits ett tag i t. ex USA, sedan hösten 2007 bedriver Loanland detta i Sverige. Här ges du möjlighet att låna ut pengar till folk som behöver låna. Det går till så att den som behöver låna lägger ut en annons på önskad summa och räntan denne kan tänka sig att betala sedan är det bara för långivarna att bjuda. Räntorna kan bli mycket förmånliga och en ränta på upp mot 30% är inte ovanligt. Dock få man räkna bort lite på avgifter mm men det är god avkastning. Risken är förstås uppenbar om låntagaren inte betalar. Men systemet fungerar som vilka lån som helst så betalar man inte så blir det inkasso och till sist kronofogden. Sprid utlåningen på många låntagare och mindre belopp, du skall precis som med andra sparformer diversifiera och sprida riskerna.
Länk till Loanland

Investera i viner

Att köpa fina årgångsviner bruka vara en god placering. För att göra en bra vininvestering finns det några generella kriterier som bör uppfyllas. Vinet måste vara av högsta kvalitet, producerad i små volymer från ett välrenommerat vindistrikt, ha en god historik, värde på världsmarknaden samt lång lagringspotential. Vanligast så investera man i toppviner från Bordeaux. Dessa har haft en dokumenterad kvalitet i århundraden.
Läs artikel på E24
Läs artikel på Vinnytt

Investera i teakskog

Teak är ett bra komplement till andra investeringar. Det är en bra avkastning och begränsad risk. Placeringshorisonten är dok lite längre, upp mot 20 år. Man skall också räkna med riskerna som finns i de länder man investera i. Vem vet hur det ser ut om 20 år. Läs mer om att investera i Teak här.

Antikviteter

Investera i antikviteter kan vara en lönsam affär. Men det är inte lätt. Dels måste du vara påläst och har stor kunskap i ämnet. Sen skall du hitta rätt saker till rätt pris. Rätt prylar kan mycket väl bli en bra investering. Som inom mycket annat så går antikviteternas popularitet i trender. Kan man ligga steget före så har du kommit långt.

Investera i gummiträd

Köp in dig i gummiträd. Via Better Globe kan man köpa träd som skall generera avkastning under trädets livslängd. Du inte bara tjäna en slant utan hjälper till att skapa en bättre miljö i de fattiga länderna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *