Extrainkomster

Att dryga ut sina inkomster kan vara behövligt om inte den vanliga lönen räcker till. Här ger vi dig några förslag på extrainkomster men kom ihåg att det är din fantasi som sätter gränserna på vad man kan tjäna pengar på. Kom på något som ingen annan gör. Så ta dig ur tv-soffan för där tjänar du inga pengar.

Hyr ut boende

Har du villa så kanske det finns ett extra rum att hyra ut till en student t. ex. Du kan tjäna upp till 12000:- innan du behöver betala skatt.

Sälj prylar

Sälj de gamla sakerna du har hemma och som du aldrig använder. Sätt pengarna du tjänar i lämpligt sparande.

Barnvakt, hundvakt

Sitt barnvakt eller hundvakt åt någon som behöver det. Hjälp till med hämtning och lämning på dagis t. ex.

Reklamutdelare

Hjälp företag med att dela ut reklam.

Hyr ut prylar

Har du en sak som inte används så ofta så hyr ut den för någon slant till andra behövande. T. ex vedklyv eller liknande.

Gräsklippning
Köp och sälj

Har du bra koll på prylar så kan du köpa billigt på t. ex auktioner och sälja dyrare via annons eller liknande.

Fotografera

Blir en paparazzi och fota kändisar. Skulle du vara på plats när något händer som tidningarna kan vara intresserade utav så va snabb med kameran. Bilden kan bli värdefull.

Hemförsäljning

Anordna hemförsäljningsparty, så kallat homeparty. Välj något mer originellt än Tupperware eller Me&i. Använd sedan ditt kontaktnät för att ordna partyn.

Statist

Jobba extra som statist för ca 300 till 1000 per dag. Registrera på statist.se.

Undersökningar

Svara på undersökningar och få betalt. Ciao-Surveys
Intervjubolaget IMRI

Website

Skapa en sajt på Internet och tjäna pengar på annonser. Inte så lätt som det låter men har du en bra idé eller ett intresse du skulle kunna skriva om eller utveckla så är det rätt enkelt att registrera en domän och komma igång. Kostnaderna är också rimliga.
Varför inte utveckla websitekonceptet till att innehålla försäljning. Att hyra en webbshop kostar inte mer än någon hundring i månaden.

Spel och dobbel

Glöm det! Om du inte är väldigt insatt och kunnig om sporten du spelar på så har du inte en chans. Spelbolagens system är gjorda för att dom skall tjäna pengar i det långa loppet. Är du lika bra som dom som jobbar hos de och sätter oddsen då kanske du kan va med i leken. Men glöm lockande rubriker som ”Vinn pengar metoden” och liknande. Du kan aldrig slå ett roulettebord. Spelbolag bedriver inte välgörenhet så varför skulle dom låta dig vinna? För den som ändå vill ge sig på det så skrev DI följande för ett tag sedan:

Det finns inga säkra sätt att slå ett spelbolag. Men den som gör sin hemläxa kan öka chanserna. Tipsen om hur man ska tippa är lika många som tipparna.

HEMMA OCH BORTA. Vissa lag är typiska hemma eller bortalag. Vad forskarna än säger: leta efter mönster, de kan upprepa sig.

SPELFORMEN. Kolla åtminstone lagens sex senaste matcher. Oddssättarna tenderar att titta mer på tabellen än på den aktuella formen hos lagen.

NYHETER. Svininfluensa? Någon skadad nyckelspelare? Hur bra är potentiella reserver?

INBÖRDES STATISTIK. Även här kan det finnas mönster. Om ett lag vinner fyra av fem matcher mot det andra, kan det i längden vara en säker strategi att satsa på att det ska hända igen.

MOTIVATION. Har laget något att spela för? Har de en ”viktigare” match på agendan? Men lita absolut inte på att utsatta lag som ”måste” vinna verkligen gör det.

SPELA PÅ DET SVAGARE LAGET. Forskare i USA har visat att det i baseboll och amerikansk fotboll kan löna sig att konsekvent spela tvärtemot folkmajoriteten som gärna spelar på favoriten. Kanske lönar det sig att spela på ”the underdog” även i riktig fotboll.

OCH SÅ TILL SIST: Kolla spelbolagens odds. Svenska Spel har liksom andra nationella bolag en tendens att övervärdera ”sitt” lag, i det här fallet alltså Sverige. Om England och Sverige möts i fotboll och du vill spela på Sverige som vinnare, gör det i England, vill du spela England som vinnare, gör det i Sverige.

Finansiell vadslagning

Som ovan, kan du inget så ge dig inte på det! Om du är duktig på marknaden och gillar spelande så kan man testa på det. Författaren har själv testat med rätt lovande resultat under perioder då jag följt marknaden noga. Följande bolag har finansiell vadslagning:
Betsson, Betonmarkets

Ge privatlektioner

Har du någon special kunskap, ett språk, musikaliska färdigheter eller något som du kan lära ut till andra? Annonsera efter elever.

Mystery shopper

Låtsas vara kund. Somliga arbetsgivare vill ha hjälp att kolla hur deras personal sköter kundkontakterna.

Bli donator

Du kan ge blodplasma, trombocyter eller sperma. Nu­mera får du dock ofta presentkort eller varor i stället för pengar.

Delta i medicinsk forskning

Leta efter annonser i dagstidningar eller gå in på www.forsoksperson.nu, där företaget Quintiles söker folk. Lönen kan vara mellan ett par hundralappar och en tusenlapp för en dag.

Visa din kropp – sök jobb som krokimodell

Det finns konstskolor som behöver nakenmodeller och betalar ett par hundra per timme.

Plocka bär och svamp

När det är säsong för bär och svamp i skogen så kan du tjäna pengar på att plocka och sälja dessa. För inkomster upp till 12500 kr är inkomsten skattefri.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *