Byta elavtal

Om du hittat ett elhandelsbolag som erbjuder ett avtal som är billigare än det du har nu vill du förmodligen byta för att spara pengar. Du du tidigare tecknat ett avtal till rörligt elpris, men vill byta till fast inom samma bolag går det också att göra. Det kan kännas jobbigt, svårt och omständigt, men är i själva verket enkelt. De flesta bolag erbjuder nämligen att hjälpa dig byta. Via de flesta tjänster för prisjämförelser på el kan du också byta.

Du behöver först se om du har bindningstid eller ej på ditt nuvarande avtal. Om du inte har det är det fritt fram att byta, annars måste du vänta tills avtalet runnit ut.

Om du är nöjd med ditt bolag men vill gå över från fast till rörligt eller vice versa är det också enkelt att göra. Vanligtvis är det lättare att gå från rörligt till fast, då de flesta rörliga elavtalen inte har någon bindningstid. Vissa elhandelsbolag erbjuder dock möjligheten att omförhandla dit elavtal under bindningstiden, men då får du vara beredd på att betala en viss avgift.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *