Fast elpris

Med fast elpris menas att priset på el är detsamma varje månad. Det gör att hushållet inte behöver oroa sig över svängningar på elmarknaden. Det betyder dock inte att elkostnaderna är lika från månad till månad. Eftersom elförbrukningen tenderar att variera kommer även kostnaden variera. Fast elpris betyder alltså bara att priser per kilowattimme är oförändrat.

Avtal om fast elpris tecknas från tre månader upp till tio år. Det bestämmer hur länge du binder dig till ett bolag, och hur länge elhandelsbolaget kommer leverera el till ett visst pris till dig.

Du behöver dock inte vara helt bunden vid ditt elpris. Vissa elhandelsbolag erbjuder nämligen en tilläggsprodukt som gör det möjligt att för en visst belopp omförhandla elavtalet, om det skulle visa sig att priset på elen sjunker under tiden ditt avtal gäller.

Elhandelsbolagen kommer i god tid innan ditt avtal går ut påminna dig om detta, och kommer ofta med olika alternativ för att teckna nytt avtal till fast pris. Om du struntar i att välja något av bolagets alternativ kan det automatisk förnyas, eller övergå i ett rörligt avtal.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *