Hästförsäkring

Hästförsäkringar täcker kostnader för skador och sjukdomar som din häst drabbats av, och innehåller ofta en livsförsäkring som betalas ut i en engångssumma om din häst dör innan den nått en viss ålder.

Försäkringen för din häst kan vanligtvis tecknas från två dagars ålder tills dess att den fyllt 15 år. Det finns alltid en karenstid när du tecknar en försäkring. Den är på 20 dagar, och täcker inte kostnader som uppstår för sjukdomar eller skador som drabbar hästen under den tiden.

Beloppet för ersättning vid dödsfall sänkas varje år från det att hästen fullt 16 år, och upphör helt när hästen blir mellan 21 och 26 år. Exakt ålder som försäkring upphör vid påverkas av hästras samt försäkringsbolag, så var noga med att kolla upp vad som gäller för din häst och det bolag du valt att teckna försäkringen genom.

Det finns också veterinärvårdsförsäkring som täcker vissa kostnader som uppstår vid besök och behandling av hästen, men kostnaderna kan ändå bli höga. Användbarhetsskydd är ett tillägg som kan ingå i hästförsäkringen. Den gör att du kan få en del av livbeloppet om djuret drabbas av skada och inte kan användas som du först tänkt. Ett exempel är om du köpt hästen för att tävla med, och den inte längre klarar av det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *