Hundförsäkring

En hundförsäkring ska ge ersättning för veterinärkostnader som undersökning och behandling om djuret drabbas av sjukdom eller skada. Dessutom innehåller ofta hundförsäkringen en livsförsäkring, ifrån vilken du kan få ut en engångssumma om hunden dör innan en viss ålder. Allt som oftast kan hundförsäkringen tecknas från och med att djuret är sex veckor gammalt tills dess att det fyllt sex eller sju år, beroende på vilket bolag du tecknar försäkringen genom.

När hundförsäkringen tecknas gäller en karenstid på 20 dagar, vilket innebär att sjudom eller skada som drabbar hunden under den tiden inte ersätts. Vissa bolag är ännu hårdare, så kolla upp vad som gäller för ditt försäkringsbolag. Det finns också veterinärvårdförsäkring, men det utesluter inte att kostnaderna för ett besök hos veterinären kan bli väldigt kostsamt.

Beloppet för ersättningen från livsförsäkringen trappas successivt ned allt eftersom hunden blir äldre. När djuret når en viss ålder upphör rätten till ersättning helt. Den åldern varierar beroende på försäkringsbolag och hundras, men ligger vanligtvis mellan 8 och 12 år.

Det gäller därför att undersöka vad som gäller för just din hund och ditt försäkringsbolag, så att du inte känner dig lurad när det väl är dags att hämta ut livsförsäkringen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *