Reseförsäkring

Om du blir sjuk eller råkar ut för en allvarlig skada utomlands kan sjukhusvistelsen bli väldigt kostsam om du inte har reseförsäkring. Alla hemförsäkringar innehåller också reseförsäkringar, men de gäller bara en viss tid. Om du reser längre än 45 dagar, eller om du ska arbeta eller studera utomlands behöver du teckna en tilläggsförsäkring.

Om du arbetar eller studerar utomlands har du kanske ingen hemförsäkring, men då kan du teckna en fristående reseförsäkring som är likvärdig.

Reseförsäkringar innehåller ofta ekonomiskt skydd för sjukvårdskostnader och kan även täcka kostnader för hemresa om det skulle krävas, samt akut tandvård upp till ett speciellt belopp. Grundskyddet innehåller också egendomsskydd, som ersätter stölder på dina ägodelar upp till ett visst belopp.

Vad som täcks av reseförsäkringar varierar ofta väldigt mycket mellan olika försäkringsbolag. Var därför noggrann med att undersöka vad just ditt bolag erbjuder. Om du anser att det inte räcker kan du teckna en tilläggsförsäkring som ger en mer täckande försäkring.

Om du reser inom EU är det viktigt att du tar med ditt europeiska sjukförsäkringskort (EU-kortet). Det gäller inom EU/EES och Schweiz, och ger ersättning vid nödvändig sjukvård. Om du inte redan har ett kan du beställa det från forsakringskassan.se. Där kan du också läsa mer om i vilka länder kortet gäller. Ta också med ditt servicekort eller utlandsresekort. Det följer ofta med när du tecknar hemförsäkring eller reseförsäkring.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *