Billån med betalningsanmärkning

Om du har en betalningsanmärkning kan det vara svårt att få ett billån från banken, det vet du säkert redan om. Det är dock inte omöjligt att ändå få ett lån, men det kommer förmodligen vara ett hinder.

De flesta stora bankerna säger att de inte kommer bevilja lån till personer med betalningsanmärkningar. Det finns dock en liten chans, men det förutsätter att du betalat tillbaka dina skulder till Kronofogden och att du har en ordnad ekonomi.

Det finns också långivare som inriktat sig på att bevilja lån till personer med betalningsanmärkningar. Hos dem har du goda chanser, men det är inte helt säkert att du får billån hos dem. Du måste fortfarande uppfylla vissa krav, som till exempel att ha betalat tillbaka till skuld på Kronofogden. Dessutom kan de kräva att du har något att sätta som säkerhet på lånet, eller att du har någon person som kan ställa sig som borgensman för dig. Dessa långivare tar ofta ut en högre ränta än vanliga banker.

Även om det är svårt behöver det alltså inte vara omöjligt att få ett lån om du har betalningsanmärkningar, så länge som du ordnat upp din ekonomi. Om du fortfarande är skuldsatt är det dock betydligt svårare, om inte helt omöjligt, att få ett lån. Å andra sidan är det kanske inte heller en sådan god idé att låna ännu mer i det läget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *