Betalningsskydd för kreditkort

När du har ett kreditkort erbjuder kortutgivaren ofta ett betalningsskydd. Det fungerar som extra säkerhet för dig, om du skulle få ett inkomstbortfall. Betalningsskyddet gäller när du blir ofrivilligt arbetslös eller om du blir allvarligt sjuk och måste sjukskriva dig från arbetet och gör så att du inte behöver betala hela eller delar av din amorteringskostnad.

När du skaffar ett kreditkort kommer du få ange din årliga inkomst eftersom banken vill se att du är förmögen att betala beloppet på krediten. Om du drabbas av ett plötsligt inkomstbortfall kan det bli kostsamt att ha ett kreditkort, eftersom du kanske inte får in tillräckligt mycket pengar för att betala av skulderna i tid. Om du har betalningsskydd kan det i sådana situationer hjälpa.

Betalningsskyddet täcker det minsta belopp du måste betala varje månad. Vissa banker har ett tak på hur mycket de betalar tillbaka av din skuld, men många saknar den övre gränsen och kan betala av hela skulden. Betalningsskyddet gäller också vid dödsfall, och då skrivs vanligtvis hela skulden av.

Det är naturligtvis inte gratis med betalningsskydd, och det vanligaste sättet som det finansieras på är att beloppet lägg på den månliga räkningen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *