Kreditkort trots betalningsanmärkning

Att handla med kreditkort är ett typ av lån som man tar från kreditkortsföretagen. Därför görs alltid en kreditupplysning när du ansöker om att få ett kreditkort. Om det visar sig att du har en betalningsanmärkning kan det därför vara mycket svårt att få ett kreditkort beviljat, även om anmärkningen är sedan ett par år tillbaka och du har god ekonomi i nuläget.

En betalningsanmärkning behöver ju inte betyda att man missköter sin ekonomi i stor utsträckning, men det tas inte alltid hänsyn till. Banker och kreditkortsgivare ser det nämligen som ett tecken på en risk och är därför ovilliga att ge dig ett kreditkort.

Men det är inte omöjligt, och du kan i vissa fall få en kreditkort ändå. Det krävs dock att du kan visa att du har god ekonomi och att du har ordning på den. Det kan också var lättare att få ett kreditkort om förhandlar med banken på plats hos dem, istället för över ett telefonsamtal eller genom en beställning online. Det hjälper också att ha dokument som visar att din ekonomi är i ordning.

Andra lån är enklare att få beviljade trots betalningsanmärkningar än kreditkort eftersom den marknaden är större. Ett sätt att få kreditkort är att ansöka om ett extrakort till någon annan som redan har ett kort beviljat. Men vissa banker är väldigt hårda även på det.

I värsta fall får du helt enkelt vänta tills betalningsanmärkningen försvinner, vilket sker efter tre år (36 månader).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *