Spärra kortet

Ibland kan olyckan vara framme och göra så att du förlorat ditt kreditkort, antingen på grund av att du glömt kortet någonstans eller att någon stulit det från dig. Då är det bäst att spärra kortet så snabbt som möjligt för att inte riskera så att någon annan använder det.

Det är tack och lov lätt att spärra sitt förlagda kreditkort. Om kortet är anslutet till en bank är det bara att ringa till det nummer banken dedikerat åt att spärra kort. Det hittar du smidigaste genom att gå in på bankens hemsida och leta dig fram, alternativt använda en sökmotor. Bankernas telefonlinjer är alltid öppna för sådana samtal. Om du förlorat ditt kort utomlands kan du i vissa fall få ett ersättningskort, det kan dock kosta mer.

Om du märker att någon försökt använda ditt kort bör du så snart som möjligt kontakta din kortgivare för att få vägledning.

För att banken ska vara säker på att du är kortets rätta innehavare kan de ställa vissa frågor. Dels om ditt personnummer, men också om de senaste transaktionerna. För att det ska gå så snabbt som möjligt är det därför bra att tänka ut vad man köpt den närmsta tiden.

För att skaffa ett nytt kreditkort kan du antingen göra det genom att gå till bakkontoret, ringa till telefonbanken eller hitta information om du du göra på kortgivarens hemsida. Om du ringt till din bank eller kortgivare för att spärra det kan de vägleda dig därifrån.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *