Privatlån

Privatlån tas ofta för att kunna köpa saker som inte är en bil eller bostad. Oftast har privatlån högre ränta, eftersom de inte har någon säkerhet. Men vad gäller mer för privatlån? Det har vi Spara.nu samlat information om på den här sidan.

Innan du tar ett lån är det viktigt att tänka igenom beslutet. Det första att tänka på en extra kan kan tyckas uppenbart, men var säker på att du verkligen behöver låna pengar. Det är naturligtvis lockande att ta ett lån för att tillexempel har råd med en resa eller köpa en dyr grej, men lån kostar alltid. Du måste som sagt betala ränta på ditt lån, vilket med tiden gör att det du betalar tillbaka alltid är mer än vad du lånat.

Sedan borde du tänka på om din privata ekonomi verkligen klarar ett lån. Om du inte har en fast inkomst kan det nämligen ställa till det för dig. Det finns verktyg online som kan hjälpa dig att göra en så kallad lånekalkyl. Om det visar sig att du inte kommer kunna betala av ett lån är det en bättre idé att försöka spara ihop till vad du nu vill köpa.

Du kan sänka räntan på ditt lån genom att ställa en säkerhet, till exempel pantbrev i en fastighet eller om någon kan ställa sig som borgensman på lånet. Då kommer lånekostnaden att minska. Fråga därför din långivare om det är möjligt.

Se också till att jämföra olika långivare och deras villkor. Det kan vara lätt att gå till sin nuvarande bank, men den erbjuder inte alltid de bästa förutsättningarna för dig. Om du är påläst finns också chansen att långivaren ser dig som en mindre risk, och erbjuder därför en lägre ränta.

Du borde dessutom tänka på att det kan ta tid att få ett lån eftersom långivare måste göra en kreditundersökning. Var ute i god tid, så att du vet att du får lånet när du behöver det.

Läs mer om:
Banklån
Jämför privatlån
Låna pengar utan UC
Privatlån trots betalningsanmärning
Snabblån

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *