Låna pengar trots betalningsanmärkning

Om du vill låna pengar kommer långivaren göra en kreditupplysning på dig. Om det då visar sig att du har en betalningsanmärkning kan det vara väldigt svårt att få ett lån. Men det är inte omöjligt, och på den här sidan kommer Spara.nu ge dig några tips på hur du kan göra för att ändå få ett privatlån.

För det första måste du se till att din skuld är betald. Om du fortfarande är skuldsatt kommer du inte kunna ta ett lån, och då ska du nog inte heller göra det. Men om din skuld är betald, och i övrigt har en ordnad ekonomi kan en traditionell bank eller långivare bortse från din betalningsanmärkning. Men eftersom de kan se dig som en större risk kommer räntan förmodligen vara högre än om du saknar betalningsanmärkningar.

För att få ned räntan då kan du gå in med säkerhet på lånet. Bland annat genom en PANT eller att någon kan ställa sig som borgensman på ditt lån. Det betyder att den personen blir ansvarig om du inte kan betala tillbaka ditt lån.

Det finns också långivare som specialiserar sig på att låna ut pengar till personer med betalningsanmärkningar. Deras räntor är ofta mycket högre än vanliga bankers, vilket gör att det kommer bli dyrare för dig att ta lånet. De har också olika krav på exempelvis din årliga inkomst och hur länge du varit skuldfri. Vissa nöjer sig med att du betalat av skulden, medan andra kräver att du varit skuldfri i upp till 2 år.

Det finns tjänster online som hjälper dig jämföra olika långivare och deras villkor för att låna trots betalningsanmärkning. Vi på Spara.nu har listat några av dem nedan:

Bank24.se – Bank24 listar de banker och långivare som kan tänka sig bevilja privatlån trots betalningsanmärkningar. De listar också långivarnas krav på bland annat inkomst och andra krav som ställs.

Sverigekredit.se – Sverigekredit listar de fem långivare som har högst kundbetyg. De visar också långivarnas räntor, hur mycket man kan låna och krav som ställs på låntagaren.

Compricer.se – Compricer listar också aktörer som är villiga att låna ut pengar till personer med betalningsanmärkningar. Sajten visar dessutom vilka krav på till exempel säkerhet som ställs av långivarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *