Bredband

Precis som telekom är bredband ett samlingsnamn, mer specifikt för olika sätt att ansluta din dator till internet. Ju högre överföringshastighet du har desto snabbare är ditt internet. Med snabbt internet menas att hastigheten på överföring av information är snabbt, vilket gör att det bland annat går snabbare att läsa in hemsidor och skicka samt ta emot meddelanden.

Det kan tyckas självklart för alla internetanvändare i dag, men tidigare under modemets tid kunde man inte vara ansluten till internet och samtidigt prata i telefonen. Med bredband är det inte längre några problem.

Det finns också mobila bredband som gör att du inte är knuten till hemmet. Det krävs dock att det finns täckning i mobilnätet för att använda mobilt bredband.

Innan du skaffar bredband kan det vara bra att fundera på vad du använder ditt internet till, och hur mycket du kan tänkas behöva. Alltså, vilken datamängd du behöver och vilken hastighet du behöver eller vill ha. Det är också bra att se över vilka eventuella kostnader du behöver stå för, om du behöver köpa ny router eller modem. Sånt framgår vanligtvis på internetleverantörernas hemsidor. Om inte kan du helt enkelt höra av dig till leverantörens kundtjänst.

PTS Bredbandskartan.se kan du se vilka leverantörer som finns i ditt område.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *